Behram Hoti

Shkrimtari Behram Hoti u lind në Likoc të Drenicë, komuna e Skenderajt, më 1.1.1945. Hoti shkollën fillore e kreu në vendlindje, normalen në Prishtinë dhe Mitrovicë, studimet (Dega Gjuhë dhe Letërsi Shqiptare) në Fakultetin Filozofik të Prishtinës. Aty kreu edhe studimet pasuniversitare.