Bernd Fischer

Studiuesi Bernd Jürgen Fischer (lindur më 27 janar 1952) është historian dhe profesor i historisë në Universitetin e Indiana-Universiteti Purdue Fort Wayne. Ai mori Ph.D. në 1982 nga Universiteti i Kalifornisë, Santa Barbara. Ai u zgjodh në Akademinë Shqiptare të Shkencave në 2006 dhe në 2007, ai u emërua në pozicionin e këshilltarit special në Oborrin Mbretëror Shqiptar.