Elena Kocaqi

Elena Kocaqi është një historiane shqiptare. Ajo ka përfunduar studimet në fakultetin e Histori-Filologjisë në Tiranë për histori me Medalje të Artë. Elena ka studiuar Drejtësi pranë Fakultetit të Drejtësisë në Tiranë dhe Shkenca Politike po në Universitetin e Tiranës. Ka kryer studime pas-universitare, Mastër dhe Doktoraturë ne Qendrën e Studimeve Albanologjike në Tiranë me titull "Politikat e Austro-Hungarisë ndaj Shqiperisë ne vitet 1912-1918". Ajo mban titullin Profesore e Asociuar dhe është profesore me kohë te plot në Universitetin e Durrësit. Ajo ka shkruar disa studime qe flasin për kontributin Pellazgo-Ilir në krijimin e kombeve dhe gjuhëve Evropiane antike dhe moderne.