Ndrec Molla

Një shqiptar i veçantë.Ky është mjeku Ndrec Molla nga Malejt e Mirditës. I ndjeri Ndrec ishte i biri i adjuntatit të Mbretit Ahmet Zogu. Ai ishte ndër të parët mirditorë që u edukua në fushën e mjeksisë si Infermjer. Kthimi në vendindje në vitin 1950, ku do të kthehej pikërisht në Rubik, së bashku me disa tjerë do të themelojnë Spitalin e Rubikut pasi kjo ishte qendra kryesore ku kishte Minerën dhe fabrikën dhe do t’ju shërbente minatorve.. Me themelimin e qytetit të Rrëshenit, Ndreca do ishte po ai i pari Mirditor së bashku me stafin jo vendës që do të themelojnë Spitalin e Rrëshenit.Ndrec Molla vdiq në Francë si emigrant dhe falë familjes dhe kumunitetit Shqiptar u varros në vendlindje në Maj më 12 Qershor 2020. Shqiptarët e diasporës dhe jo vetëm do ta kujtojnë përherë me respekt e nderim këtë figurë të jashtëzakonshme humanizmi dhe patriotizmi.