Robert A. Segal


Segal ishte një kolumnist për një kohë të gjatë për World News Service / Seven Arts Feature Syndicate. Segel kishte një kolonë me titull "Siç po thonim"; ai shkroi për çështje të tilla si fanatizmi, dhe Izraeli dhe arabët, ish-nazistët, neo-nazistët & mbështetësit e saj, dhe lëvizja e të drejtave civile.

Segal ishte një udhëheqës i Këshillit të Komunitetit Hebre të Metropolitane Boston, dhe ishte drejtori ekzekutiv i tij nga 1943, përfshirë kur David A Rose (gjykatës) ishte presidenti i saj, deri në 1972. Në 1954 ai i shpjegoi Komitetit të Senatit të Kongresit të Shteteve të Bashkuara për Nënkomitetin Gjyqësor për të hetuar delikuencën e të miturve u krijua pjesërisht për shkak të delikuencës së të miturve dhe akteve të dhunshme anti-hebreje. Segal ka kaluar një pjesë të madhe të jetës së tij duke u marrë me: praktika të drejta në lidhje me racën, fenë, arsimin, punën dhe strehimin.

Duke filluar nga viti 1940, Segel ishte një këshilltar për marrëdhëniet njerëzore dhe ligjëronte dhe shkruante në terren. Ai gjithashtu shërbeu si anëtar i Bordit të Guvernatorëve të Qendrës për Marrëdhëniet Njerëzore të Universitetit Boston dhe një anëtar i Bordit Ekzekutiv të Komitetit të Kryetarit të Bashkisë Boston.


Në 1947, Segal ka miratuar Aktin e Pranimit të Personave të Zhvendosur të Përkohshëm, një projekt-ligj federal për të ndihmuar personat e zhvendosur në Evropën pas Luftës së Dytë Botërore dhe për të lejuar pranimin e 400,000 personave të zhvendosur në SH.B.A.
Aktivizmi i Segal kundër diskriminimit është regjistruar të paktën që nga vitet 1940. Segal ishte përfshirë me Komisionin e Masaçusetsit kundër diskriminimit. Segal ishte aktivist për strehim të ndershëm. Ai ishte anëtar i Federatës së Strehimit të Panairit të Njutonit; një koordinator i Konferencës "Strehimi për të gjithë Njerëzit Tanë" të vitit 1962; në 1966, si nënkryetar i Komitetit Këshillues Shtetëror të Massachusetts në Komisionin e Shteteve të Bashkuara për të Drejtat Civile. Në 1972, duke avokuar për strehim për Porto-Rikanët, ai ishte kryetar i Komitetit Këshillues Shtetëror të Massachusetts në Komisionin e Shteteve të Bashkuara për të Drejtat Civile. Ai ka vazhduar në këtë pozicion për disa vjet.

Segal ishte drejtor ekzekutiv i Ndihmës për Sportin Blind-Hebre, duke shërbyer në zonën e Bostonit. Në vitin 1990, në të 80-at, ai ndihmoi në ngritjen e shpirtit të të moshuarve.