Sabri Godo

Politikan, shkrimtar dhe skenarist shqiptar. Me këto profesione njihet Sabri Godo. Ai lindi dhe ndoqi shkollën fillore në Delvinë dhe ndoqi shkollën e mesme në Tiranë. Babait të tij iu desh të largohej nga Shqipëria së bashku me nënën e tij për shkak të përndjekjes politike.
Në janar 1991, Godo themeloi Partinë Republikane të Shqipërisë dhe ishte kryetari i saj për shtatë vjet. Ai ishte kryetari i Asamblesë Kombëtare të kësaj partie. Ai ishte anëtar i parlamentit gjatë dy legjislaturave, dhe shërbeu si President i Komisionit të Çështjeve Sociale dhe Politikës së Jashtme.